"Westphalia - Sistemi"ne Karşı "Millet - Sistemi" Söylemi ve Türk Dış Politikası

  • Product Code: 620219-1453
  • 7,46 USD
Modern anlamda Uluslararası İlişkilerin Westpha-lia-Sisteminin ortaya çıkardığı ulus-devlet kavrayışı ve kavramları ile izah edilmesi, özellikle Realizm bağlamında, olağan/tartışmasız bir gerçeklik haline dönüştürülmüştür. Bununla birlikte, Soğuk Savaş sonrası dönemde ulus-devlet sistemine karşı küreselleşmenin meydan okumasına uygun olarak, Westphalia-Sistemine alternatif bir dünya-sistemi olarak Millet-Sistemi anlayışıyla etnik, dinsel ve mezhepsel ayrışmalardan kaynaklanan çatışmaları önleyerek barışçı bir dünya düzeninin tesis edilmesinin olanaklı olduğu ileri sü-rülmeye başlanmıştır.Avrupa'da kilise-devlet ayrışmasının bir sonucu ola-rak ortaya çıkan ve Protestanlar ile Katolikler arasında 1618'de Orta Avrupa'da patlak veren ve 1648'de sona eren Otuz Yıl Savaşları, ulus-devlet anlayışına dayanan Westphalia sistemi-nin ortaya çıkmasına yol açmıştır. Westphalia-Sisteminin ulus-devlet anlayışına bağlı olarak ortaya çıktığı dönem bo-yunca Osmanlı İmparatorluğu'nda Millet-Sistemi vardı.Osmanlı İmparatorluğu'nun, topraklarında yaşayan toplulukları, din ya da mezhep esasına göre örgütleyerek yö-netme biçimine Millet-Sistemi denilmektedir. Millet-Sistemi, Westphalia-Sisteminin ürettiği ulusçuluk akımları-nın yayılmasıyla birlikte 19. yüzyılda bir krizle karşılaşmış ve neticede Osmanlı İmparatoluğu'nun dağılmasıyla birlikte sona ermiştir. Türkiye, ulus-devlet olarak inşa edilmiş ve dış politikası da Westphalia-Sisteminin üretmiş olduğu kavram-lar üzerinden kuramlaştırılmış ve yürütülmüştür.Bu kitapta, Westphalia-Sistemine dayalı olarak ortaya çıkan ulus-devlet yaklaşımına Soğuk Savaş sonrası dönem-de alternatif bir yaklaşım olarak önerilen Millet-Sistemi ve bu sistem üzerinden Türkiye'ye atfedilen rol, uluslararası alandaki durum ile ilişkilendirilerek ele alınmıştır. Bir bakıma Westphalia-Sistemi ile Millet-Sisteminin karşı karşıya geldi-ği bir Türk dış politikası kuramı ve pratiği oluşturulduğun-dan sözedilmesi olanaklıdır.Ürün Adı: "Westphalia - Sistemi"ne Karşı "Millet - Sistemi" Söylemi ve Türk Dış PolitikasıÜrün Kodu: 9786059221900Yazar: Kemal ÇiftçiBasım Yılı: 2018Kapak Türü: Karton KapakSayfa Sayısı: 288Kağıt Cinsi: 2. Hamur Çevirmen:Ürün Markası: Lisinya

Değişim ve İade işlemleri hakkında önemli bilgiler

Giyimcenter.com'dan satın almış olduğunuz ürünlerin kullanılmamış olması şartıyla değişim veya iade süresi siparişinizi teslim aldığınız andan itibaren 14 gündür.

Değişim veya iade işlemlerinizde anlaşmalı olduğumuz kargo ile gönderdiğiniz sürece kargo ücretleri tarafınıza aittir. Kargo ücreti tarafınızca karşılanacak olan gönderimlerin sadece anlaşmalı kargo şirketimiz Sürat Kargo ile yapılması gerekmektedir.

Kargo şirketlerinden tarafımıza karşı ödemeli gönderilmiş kargolar kabul edilmemektedir.

Ürün iadesi yaptığınız zaman, ürün incelemeden kabul onayı aldıktan sonra, ödeme şeklinize sadık kalınarak paranız iade yapılmaktadır.

Ürün/ürünlerinizi değişim veya iade işlemi ile gönderim yaptıktan sonra, tarafımıza ulaşan gönderiniz kabul onayı alır, ardından inceleme başlatılır. Gönderdiğiniz ürün/ürünler kullanılmamış, herhangi bir hasar almamış ve uygun şekilde paketlenmiş ise değişim işleminiz veya ödeme şeklinize sadık kalınarak paranız iade yapılmaktadır.

Ödemenizi debit/kredi kartıyla gerçekleştirdiyseniz para iadeniz iade ekibimiz tarafından onaylandıktan sonra 3-7 iş günü içerisinde bakiyenize iade edilir.

 

Detaylı bilgi ve sorularınız için;
Müşteri Hizmetleri numaramız 0554 128 05 36'ü arayabilirsiniz.

KUMAŞ TÜRLERİ

Pamuk: Nefes alabilen bir yapıda olması nedeniyle, terletme özelliğini minimum seviyede tutan bir kumaştır. Sıcak koşullarda rahatlıkla tercih sebebi olabilecek bir dokuya sahiptir..  Doğal yapısı gereği, alerjik reaksiyona sebebiyet vermez. Yıkama ve ütüleme işlemlerinde ısı oranına dikkat edilmesi gerekmektedir.

Keten: Ketenli dokumalar oldukça dayanıklı ve emici yapıdadırlar. Havayı saklı tutmaması sebebi ile  serin tutma özelliği bulunmaktadır. Bu nedenle yaz aylarında özellikle tercih edilen bir kumaş türüdür. Doğal keten ürünler, nemli iken ütülenmelidir.

Viskon: Bakımı kolay olan bir kumaş  türüdür. Ter çekme özelliği bulunmaktadır. Renk atmayan, bir kumaştır. Dökümlü yapısı nedeniyle, şık bir görünüm kazandırır. Makinada yıkanmaya uygun bir yapıya sahiptir.

Akrilik: Günışığına karşı dayanıklıdır. Bakımı kolay olan bir kumaş çeşididir. Yumuşak, rahat ve hafif olması nedeniyle kullanım alanlarında sağladığı kazanımları yüksektir. Akrilik ürünler çamaşır makinasında kolaylıkla yıkanabilir.

Polyamid: Polyamid liflerinin kuruluk ve ıslaklığa direnç oranı oldukça yüksektir. Işığa, bakterilere karşı dayanımı yüksek, uzun ömürlüdür. Esnek olması nedeniyle buruşmaya karşı dayanıklıdır. Nefes alabilen, hafif ağırlıkta bir kumaştır. Makinede kolayca yıkanabilen, çabuk kuruyabilen ve ütüleme işlemi yapılmadan da rahatlıkla kullanılabilmektedir.

Likra/Elastan: Esneme özelliği nedeniyle, dayanıklı, güçlü yapıdaki dokuma türüne dahil olmaktadır. Hem boyuna hem de enine esneme özelliği vardır. Düşük ısıda yıkanılması önerilen bir kumaştır.

Denim: Hammaddesi koton olan, doğal yenilenmiş bir ipliktir. Likra oranı var ise ıslakken çekilmesi gerekir. Ön yüzeydeki yıpranma oranını önlemek için ürünleri ters çevirerek yıkaması önerilir. Ütüleme işleminde, buhar kullanımı önerilir.

Scuba Dalgıç: Vücudu saran, esnek yapıda bir kumaştır. Esneklik özelliği dayanıklı bir yapıya sahip olmasını sağlamaktadır. Sıkı olması ve vücudu sarması nedeniyle, bir beden ince gösterir.

Şile Bezi: %100 pamuktan üretilmiş olması nedeniyle terletmeyen, alerjik özelliği olmayan bir kumaştır. Özellikle yaz aylarında tercih edilen bir kumaş türüdür.

Yün: Yünlü kumaşlar yapısındaki nem çekme niteliği ile yumuşak ve esnek kumaşlardır. Kumaş içerisinde tutulan hava, yünün sıcak ve soğuğa karşı yalıtım özelliğini artırır. Böylelikle vücuttaki ısıyı dışarı geçirmez.

{x} kişi bu ürünü inceliyor.
1
Loading...